Suport IT

Suport IT

În zilele noastre, întreaga activitate a unei companii depinde de echipamentele electronice și informatice. De la corespondență și organizare internă, până la documente, facturi și activitatea propriu-zisă a firmei, nimic nu se întâmplă fără calculatoare, imprimante, scannere, telefoane, echipamente de rețea sau internet, astfel, serviciul de Suport IT devine o componentă vitală.

Complexitatea acestor dispozitive provoacă adeseori probleme, de la mici erori și dificultăți, până la defectare totală sau pierderea datelor. Tocmai de aceea, un serviciu de Suport IT profesional este necesar, pentru a preveni în mod proactiv aceste probleme, pentru a le rezolva în timp util și pentru a asigura un timp minim de răspuns și reducerea la maxim a perioadei de inactivitate cauzată de problemele tehnice.

Echipamentele informatice au nevoie, la fel ca orice alt mecanism sau mașină, de inspecții periodice, îmbunătățiri și mentenanță: sistemul de operare și antivirusul trebuie actualizate la zi, discul nu trebuie să conțină multe fișiere temporare sau să fie umplut la maxim cu date, calculatoarele trebuie curățate periodic de praf. O echipă profesionistă de Suport IT se află la locație înainte să apară problemele, nu doar atunci când este necesară rezolvarea lor.

Mai jos, detaliem câteva din serviciile de Suport IT pe care le oferim:

  • Software – Instalări și reinstalări de software, inclusiv sisteme de operare și suita Office. Suport tehnic în cazul apariției erorilor și problemelor de orice tip în utilizarea programelor. Oferim consultanță pentru alegerea soluțiilor software corecte și utilizarea corespunzătoare și eficientă a acestora.
  • Hardware – Există nenumărate situații în care componentele calculatoarelor nu mai funcționează așa cum trebuie sau cedează complet. Indiferent de cauză, efectul este același: sistemul respectiv devine inutilizabil, uneori fiind în pericol chiar și datele stocate pe acesta. Noi ne asigurăm ca perioada de inoperabilitate sa fie redusă la minim și eventualele date importante recuperate, dacă este cazul.
  • Mentenanță – Prin mentenanță ne asigurăm că sistemele de calcul sunt întreținute în așa fel încât să prezinte un risc minim de defectare sau funcționare necorespunzătoare. Printre activitățile de mentenanță se numără curățarea de praf și verificarea răcirii interne, verificarea spațiului disponibil pe disc, actualizarea la zi a sistemului de operare și a antivirusului, ștergerea fișierelor temporare și nu numai.
  • Internet, rețea și telefonie – Pe lângă calculatoare, o parte importantă a infrastructurii de birou sunt rețeaua internă, conexiunea la internet și rețeaua de telefonie, atât cea internă, cât și cea externă. Dacă apar probleme cu legătura la internet sau comunicarea internă între calculatoare sau posturile telefonice, îți stăm la dispoziție cu soluții rapide și profesioniste.
  • Service calculatoare și birotică – Service, diagnoză, depanare, înlocuire componente și consultanță achiziții noi pentru: calculatoare, laptopuri, imprimante, scannere, multifuncționale, copiatoare, faxuri și alte echipamente de calcul și birotică.
• Atitudine proactivă
• Mentenanță preventivă și de întreținere
• Intervenții la solicitare
• Proiectare și cablare rețele
• Reparații imprimante